Dialogen med Christiania

Københavns Politi, ved Task Force Pusherstreets indsats, har løbende en positiv dialog med alle, der har relation til Christiania, og som ønsker at samarbejde om en positiv udvikling i området. Task Force Pusherstreet har siden opstarten af indsatsen, bl.a. via Din Betjent Amager, gået lokalpatruljer i Christianias yderområde. I den forbindelse har politi og Christianitter en god dialog omkring dagligdagsproblemer, men også i forbindelse med politimæssige opgaver.

 

Lokalpatruljerne er nu et dagligt syn inde på Christianias område. Christianitterne har taget godt imod lokalpatruljerne, og langt de fleste beboere har budt politiet velkommen med åbne arme og et positivt sind. Den daglige dialog og mange gode samtaler med christianitterne har gjort, at Københavns Politi nu oplever, at langt de fleste beboere på Christiania tager afstand fra den vold og de trusler, som ofte er forbundet med den organiserede hashhandel i Pusherstreet. Københavns Politi oplever, at Christianitterne nu i højere grad ønsker et samarbejde med politiet om at fjerne/begrænse kriminaliteten i Pusherstreet, idet de organiserede kriminelles indtog i Pusherstreet ikke er i Christianitternes ånd. Mange Christianitter kommer ikke længere i Pusherstreet, fordi de oplever et utrygt miljø, hvor de ikke længere bryder sig om at komme med deres børn. For at stoppe den organiserede hashhandel i Pusherstreet er det afgørende, at det gode samarbejde fortsætter og udvikles.

 

Samarbejdet mellem Københavns Politi og Christiania har desuden medført, at Københavns Politi ofte hjælper Christiania med at håndtere psykisk syge, våbenfund, optagelse af anmeldelser om indbrud og lignende borgernær kriminalitet. Siden opstarten af Task Force Pusherstreet er der løbende sket en positiv udvikling i samarbejdet. Det har blandt andet givet sig udslag i, at langt flere kriminelle forhold forøvet på Christiania nu bliver anmeldt til politiet. Blandt andet på den baggrund kan Københavns Politiet nu i højere grad servicere christianitterne, som Københavns Politi servicere borgerne i resten af København.   

 

 

  

 

Politigården, 1567 København V.
Task Force Pusherstreet
Tlf. 114 eller 33141448, fax. 35210084
E-mail: 
kbh@politi.dk
Sikker e-mail: hent certifikat
EAN-nr. 5798000082106


Powered by CouchCMS